Pontus Frithiofs hjortburgare med härliga tillbehör som enbärsmajonnäs och karamelliserad lök ger dig en härlig burgarupplevelse med smaker från skogen.
Hamburgare
Svenskt Gårdsvilts Hjortburgare
Stek Svenskt Gårdsvilts hjortburgaren på hög värme med rapsolja, salt och peppar. (Tänk på att ha en riktigt het stekpanna innan du lägger i burgarna.)
Stek 3 minuter på varje sida och lägg sedan i en matsked smör och dra stekpannan åt sidan.
Karameliserad lök:
4 stora gula lökar
6 cl rapsolja
Salt
Skala och skiva löken grovt.
Värm upp en stekpanna på medelvärme.
I med olja och löken sedan låt den stekas till all vätska är borta och löken börjar få en gyllenbrun färg.
Smaka sedan upp med salt.
Enbärsmajonnäs:
Tjock majonnäs tex hellmans 2dl.
Mixade torkade enbär 1.5 krm.
Salt.
Citronjuice.
Smaksätt majonnäsen med enbär och salt.
Tillsätt med fördel lite citronjuice också.
Serveringsförslag:
Smörstekt briochebröd, västerbottenost, sallad, enbärsmajonnäs samt karamelliserad lök.