Här hittar du receptet på en läcker köttbullemacka med vildsvinsköttbullar, rostat surdegsbröd med färskost bakade gulbetor, lingon & chipotleketchup. Det här är en smakrik och matig macka som passar perfekt som lunch eller middag. Vi lovar att den kommer att överraska och imponera på dina smaklökar.
4 personer
Ingredienser
Ca 400 g Vildsvinsköttbullar (delade, kalla eller varma)
4 skivor surdegsbröd
2 msk Olivolja
2-3 normalstora gulbetor
1 msk pressad citronjuice
5 msk färskost typ Philadelhia
5 msk baby rays chipotle honey BBQsås
3 msk frysta lingon
1 tsk tabsco
Salt och peppar
2 blad Grönkål som garnityr
Gör såhär
1. Baka gulbetorna mjuka i 170°C ugn ca 45 min. Låt svalna, skala och skär i klyftor, marinera i olivolja, peppar, salt och citron.
2. Blanda en dressing av lingon som krossas med sked, blanda i BBQ sås och tabasco, smaka av med salt.
3. Rosta brödet i stekpanna med lite olivolja.
4. Stryk ut färskosten, toppa med betor, köttbullar, ketchup och grönkål.