Här kommer ett recept på en enkel och mustig vildsvinsragu som garanterat imponerar på dina middagsgäster.
En ragu är gryta eller stuvning där kött som skurits i bitar får tillagas under en längre tid i en buljong eller sås.
Se till att grytan får koka varsamt och försiktigt med lock under hela tillagningstiden.
Ingredienser (4 pers):
2 msk tomatpuré
2 dl rödvin
1 hönsbuljongtärning
2 st lagerblad
3 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
2 stora morötter
400 g krossade tomater
2 dl vatten
2 msk japansk soja
salt och peppar
smör till stekning
Så här gör du:
Finhacka grönsakerna, lök, morot och vitlök.
Fräs köttet i 3 msk smör i en gjutjärnsgryta på hög värme. När köttet har fått färg tillsätter du alla grönsakerna och sänker värmen. Salta och peppra.
När grönsakerna har svettats något, så att löken börjar bli "genomskinlig" tillsätt tomatpuré. Fräs i ytterligare 2-3 minuter.
Tillsätt vin och låt koka ner i ca 2-3 minuter.
Häll i krossade tomater, vatten, soja och buljong och låt grytan koka på svag värme i ca 2 h eller till köttet faller sönder.
Smaka av grytan. Krydda eventuellt upp med mer salt och peppar.
Comments